Kære vælger, S-SF-RV-V-K er
ligeglade med, hvad du mener!

Regeringspartierne har sammen med Venstre og konservative meddelt deres vælgere, at de fem partier er flintrende ligeglade med, hvad vælgerne ved næste folketingsvalg måtte mene om den mørklægningslov, partierne er ved at gennemføre.

Den holdning vil næppe kunne læses i propagandaen op til næste valg, men det gør ingen forskel – den kan læses i den betænkning, Folketingets retsudvalg har afgivet om forslaget til en ny offentlighedslov:

Aftaleparterne er enige om, at hvis evalueringen giver anledning til overvejelser om ændringer af reglerne, kan det kun ske, hvis der mellem aftaleparterne er enighed herom.

Den evaluering af en ny offentlighedslovs betydning, der tales om, skal efter de fem partiers aftale ske om tidligst tre år efter lovens ikrafttræden, dvs. i 2017, og da vi sidst havde folketingsvalg den 15. september 2011, skal der senest være valg til Folketinget i september 2015.

Så hvis man ved næste valg stemmer på f.eks. en SF’er, ved man altså nu, at den pågældende SF’er er mere forpligtet af, hvad folketingsmedlemmer fra S, RV, V og  K mener, end hvad vælgeren ønsker. Og sådan vil det være, uanset hvilket af de fem partier, man vil stemme på.

For de, af de fem partiers vælgere, der kræver demokratisk efterkontrol med de valgte politikere og ministre, kan næste folketingsvalg blive en ganske alvorlig udfordring.

Lars Rugaard

NB! Finder du forslaget til ny offentlighedslov problematisk, så skriv under på Nej tak til den ny offentlighedslov.

7 tanker om "Kære vælger, S-SF-RV-V-K er
ligeglade med, hvad du mener!
"

  1. Så kan det være lige meget med at stemme, så tror jeg vælger sofaen næste gang 😉

  2. Er vi på vej væk fra et demokratisk samfund?
    Men hvis alle disse partier er enige om, at de vil begrænse den demokratiske kontrol, så må vi jo aflevere en blank stemmeseddel ved næste valg!

  3. Ja så kan der kun være DF tilbage men de har fået skyld for meget. Men er de så dårlige??

  4. enhedslisten så gør da noget. vælt regering. Det skal DF også, hvis venster føre det igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *