En blog om det lukkede samfund

Siden 2009 har de skiftende regeringer arbejdet på at få lukket af for vælgernes kontrol med, hvad ministre og andre toppolitikere gør for at dække over manipulationer, vildledninger og egentlige skandaler.

I første omgang måtte VK-regeringen opgive at få en lov vedtaget, fordi oppositionen ikke ville være med. Men siden er oppositionen kommet til og har sammen med magten følt behov for den samme beskyttelse mod vælgerkontrol, som forgængerne.

Denne blog, vil skrive om sagen.

Den afløser webstedet ministerbetjening.dk, der giver netadgang til hvidbogen om ministerbetjening, som Erik Valeur og Lars Rugaard udgav i 2010.Ministerbetjening.dk eksisterer stadig, men blogindlæg og nyheder vil blive udsendt på ministerbeskyttelse.dk.

Den siddende og den tidligere regering lavede et forlig om at gennemføre loven, der var strandet på bl.a. de nuværende regeringspartiers modvilje. I den forbindelse kom det frem, at de har,fundet begrebet ministerbetjening for belastende og vil kalde det noget andet, som dog ikke er kommet frem endnu.

Denne blog har valgt at skære igennem ved at tage navnet ministerbeskyttelse for at sikre, at det bliver lettere at forstå for vælgerne, hvad det egentlig handler om.

Bloggen skrives og redigeres af Erik Valeur og Lars Rugaard, ikke mindst på baggrund af input fra de mange samfundsinteresserede og pressefolk, der frygter for den frie samfundsdebat, når mørket sænker sig over ikke blot Slotsholmen, men hele den danske statsadministration.

2 tanker om "En blog om det lukkede samfund"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *